Episcopul Tulcii în pelerinaj în Grecia

În perioada 28 iulie – 4 august cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României şi la invitaţia IPS Mitropolit Iacovos de Mytiline, Preasfinţitul Părinte Visarion Episcopul Tulcii a efectuat un pelerinaj în insula Lesvos – Grecia.

Cu acest prilej Preasfinţia a săvârşit duminică 2 august a.c. Sfânta Liturghie arhierească în biserica Maicii Domnului din localitatea Agiassos, loc încărcat de spiritualitate şi istorie, puternic centru de pelerinaj datorită icoanei făcătoarei de minuni pe care biserica o deţine. Tot în această biserică, la orele serii, Preasfinţia Sa a săvârşit slujba Vecerniei şi Paraclisul Maicii Domnului.

Preasfinţia Sa s-a întâlnit cu Înaltpreasfinţiţii Mitropoliţi Iacovos de Mytiline şi Hrisostom de Mythimna care păstoresc în insula Lesvos discutând cu ei diferite probleme pastorale şi bisericeşti, după cum ne-a transmis Chituţă Alexandru.

Totodată, Preasfinţia Sa a vizitat Mănăstirea Sf. Rafail, Irina şi Nicoale şi Mănăstirea Sf. Arhanghel Mihail şi mai multe locuri cu încărcătură bisericească, istorică şi culturală.

Comentarii Facebook


Știri recente