Episcopul Tulcii a slujit la capela Penitenciarului de Maximă Siguranță din Tulcea

Episcopul Tulcii a marcat duminică ziua de cinstire a lanțului Sf. Ap. Petru slujind Sfânta Liturghie la capela Penitenciarului de Maximă Siguranță din Tulcea. La slujbă au participat clerici și persoane aflate în detenție. Reprezentanții instituției au declarat că sprijinul Bisericii este fundamental pentru persoanele private de libertate.

„Am venit în acest loc special pentru a aduce cuvânt de mângâiere, cuvânt de îmbărbătare, cuvânt de speranță pentru cei care se află în acest loc”, a declarat Preasfințitul Părinte Visarion.

„Îl rugăm pe Mântuitorul Iisus Hristos să ne primească rugăciunile, mulțumirile și cererile noastre, ca să dobândim și noi viața cea veșnică. Iar, pentru rugăciunile Sfântului Apostol Petru, să ne dezlege și nou lanțurile cele grele ale păcatelor și ale fărădelegilor, ca să fim cu adevărat oameni liberi, ca să se îndeplinească și pentru noi cuvântul Mântuitorului Iisus Hristos: Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.”

În cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit despre istoria cinstirii lanțului Sf. Ap. Petru, despre pocăință, despre încrederea omului în Dumnezeu, care iartă păcatele și îndreaptă viața omului, și despre mulțumirea și recunoștința pe care trebuie să i le arătăm lui Dumnezeu în toate împrejurările vieții.

La final, participanții au primit daruri, iar conducerea Penitenciarului i-a oferit Preasfințitului Părinte Visarion un aranjament floral, în semn de mulțumire și recunoștință pentru purtarea de grijă pe care o arată constant față de deținuții din Penitenciar.

Părintele Nicolae Catană, preot la Capela Penitenciarului din Tulcea, a declarat că ierarhul, „prin Sfânta Liturghie și rugăciunile de dezlegare, a produs multă bucurie, speranță și nădejde celor care sunt legați cu lanțul privării de libertate”.

„Episcopia ne-a sprijinit și în perioada în care unitatea noastră nu a avut un preot capelan”, a spus Claudia Dafinoiu, Șef Serviciu Educație la Penitenciarul din Tulcea.

„Slujbele s-au ținut în fiecare duminică cu preoți voluntari și acest lucru a fost deosebit de important pentru persoanele private de libertate, deoarece perioada detenției este una grea și sprijinul Bisericii este fundamental ca să poată să facă față problemelor cu care se confruntă.”

După slujbă, episcopul a vizitat atelierul de pictură și biblioteca instituției.

Vizita pastoral-misionară s-a înscris în cadrul Protocolului de parteneriat dintre Episcopia Tulcii și Penitenciarul de Maximă Siguranță Tulcea, încheiat în urmă cu paisprezece ani.

Foto credit: Episcopia Tulcii

Comentarii Facebook


Știri recente