Episcopul Timotei Prahoveanul: „Cel rău va face tot ce va putea pentru a ne amăgi şi îndepărta de Dumnezeu”

„Cel rău va face tot ceea ce va putea pentru a ne amăgi şi îndepărta de Dumnezeu”, a spus duminică în Catedrala Patriarhală Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

În omilia rostită, ierarhul a atras atenţia că toţi creştinii au de dus o luptă cu demonii care se va întinde până la sfârşitul vieţii lor.

„Demonii au acest război împotriva noastră, împotriva tuturor celor care au primit pecetea darului Sfântului Duh, împotriva celor care se cred şi doresc să fie ucenici ai Domnului, dar care sunt permanent sub asaltul acestui război nevăzut”.

Demonii vor face mereu acest război „până în ziua în care vor merge în iadul cel mai de jos acolo unde este locul pregătit pentru ei”, a explicat Preasfinţia Sa.

Lucrarea duhurilor necurate, care caută să ne înrobească, o simțim deseori, în toate aspectele vieții noastre, a punctat Episcopul.

„Această luptă o observăm pretutindeni. O observăm mai întâi în sufletul nostru atunci când avem timp să vorbim cu noi înşine, când găsim măcar câteva minute pentru a vorbi cu noi înşine despre starea noastră”.

„Mai întotdeauna observăm cât de departe suntem de Dumnezeu şi cât ne apropiem de şoptirile celui viclean sau celui rău cum l-a numit Mântuitorul în Rugăciunea domnească”.

Răspunsurile liturgice au fost oferite la Slujba Utreniei de Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale, iar la Sfânta Liturghie de Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române.

Foto Credit: Facebook / Trinitas Tv

Comentarii Facebook


Știri recente