Episcopul Timotei Prahoveanul a binecuvântat lucrările exterioare executate la biserica cimitirului Izvorul Nou

Lucrările exterioare executate la biserica cimitirului bucureștean „Izvorul Nou” au fost binecuvântate duminică de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. 

După binecuvântarea lăcaşului de cult cu agheasmă, Preasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie în lăcaşul de cult care şi-a sărbătorit hramul închinat Sfinţilor Epictet şi Astion.

În omilia duminicală, ierarhul a vorbit despre adevărata prietenie şi a îndemnat să avem prieteni pe sfinţii cei bineplăcuţi lui Dumnezeu.

„Trebuie să căutăm prietenia cu sfinţii, căci ei sunt prieteni adevăraţi”, a subliniat ierarhul.

Episcopul Timotei a explicat faptul că „prietenia este un lucru foarte rar” şi a atras atenţia că adevărata legătură interumană se vede mai ales „în momentele dificile ale vieţii noastre, nu atunci când toată lumea ne caută, ci mai ales când suntem în suferinţă, în boală”.

„Biserica recomandă ca întotdeauna oamenii credincioşi să îşi caute prieteni mai râvnitori decât ei, mai postitori decât ei, mai rugători decât ei; prieteni care să ne ajute întotdeauna să urcăm măcar câte o treaptă în drumul acesta spre Dumnezeu”, a spus Preasfinţia Sa.

Totodată, ierarhul a subliniat că asemenea Slăbănogului din Evanghelie avem nevoie de credință puternică în Mântuitorul Hristos pentru iertarea păcatelor și vindecarea de boli.

Evanghelia ne aduce aminte că Domnul Hristos este doctorul care vindecă sufletele şi trupurile, singurul care iartă păcatele şi singurul care ăi iubeşte cu adevărat pe cei în suferinţă, a spus Preasfinţia Sa.

La finalul slujbei, Episcopul Timotei Prahoveanul a hirotesit iconom stavrofor pe părintele Gheorghe Dilirici, coordonatorul preoţilor de la cimitirele de stat din Arhiepiscopia Bucureştilor.

De asemenea, părintelui paroh Viorel Petcu i-a fost conferit ordinul Sanctus Stephanus Magnus pentru clerici.

Cimitirul „Izvorul Nou” din Bucureşti a fost înfiinţat în anul 1895 pe locul fostei mahalale Dudeşti – Cioplea, luându-şi denumirea de la hramul bisericii din apropiere, numită Biserica „Izvorul Nou dintre Vii”.

Foto credit: Ioan Buşagă/ZL

Comentarii Facebook


Știri recente