Episcopul Timotei, în nordul Spaniei, la Castro Urdiales: Să nu robim mintea noastră cu gânduri negative și frică

Episcopul Timotei al Spaniei și Portugaliei a slujit duminică, 12 iulie, în nordul Spaniei, la Castro Urdiales. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie și Taina Sfântului Botez pentru primul copil al preotului paroh.

PS Timotei la Castro Urdiales. ©Episcopia Spaniei și Portugaliei

La eveniment a fost prezent Consulul general al României la Bilbao, domnul Marian Popescu, informează Episcopia Spaniei și Portugaliei.

Vorbind despre textul evanghelic duminical, despre vindecarea a doi demonizați, Episcopul Timotei a semnalat că omul este cel mai important pentru Dumnezeu și de aceea El a acceptat ca diavolii să intre în porci. „Hristos Domnul a venit în lume, ca să ne facă liberi”, a subliniat ierarhul.

Preasfinția Sa i-a încurajat pe românii din nordul Spaniei și i-a îndemnat să gândească pozitiv, având nădejde în Dumnezeu:

Să ținem gândul nostru la Dumnezeu, să nu ne temem, ci să avem nădejde în lucrarea Sa. Doar El ne poate salva, căci fără de El nimic nu se face. Să nu robim mintea noastră cu gânduri negative și frică, deoarece cuprinși de frică nu-L mai vedem pe Dumnezeu, Să ne umplem mintea noastră cu nădejde și gândul nostru să fie mereu la rugăciune. Făcând așa, gândurile rele nu ne vor mai stăpâni mintea. Ceea ce gândești aceea ești! Să fim cu bucurie și să lucrăm binele, având mintea noastră la Dumnezeu!

După botezul pruncului Andrei Filip, Părintele paroh Mădălin i-a oferit Preasfințitului Părinte Timotei o icoană cu reprezentarea Sfântului Apostol Timotei.

Foto credit: Episcopia Spaniei și Portugaliei


Urmărește-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente