Episcopul Sofronie: Sfânta Cruce a devenit apărătoare pentru toți conducătorii creștini

„Sfânta Cruce, care s-a arătat Împăratului Sfânt Constantin cel Mare, a devenit pavăză, scut, apărare și biruință pentru toți împărații creștini și pentru toți conducătorii creștini ai popoarelor și, implicit, pentru popoarele creștine”, a subliniat luni Episcopul Oradiei.

Episcopul Sofronie a slujit luni la Schitul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din satul de vacanţă Coada Lacului, aflat în Munţii Apuseni, lângă barajul Leşu, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cadrul predicii rostite la slujba de hram, ierarhul a evidențiat rolul determinant al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, cei întocmai cu Apostolii, în acordarea libertăţii de exprimare şi manifestare a creştinismului prin Edictul de la Mediolan.

Preasfinția Sa a enumerat mai multe activități întreprinse de primul împărat roman creștin. Episcopul Sofronie a amintit de cedarea bazilicilor imperiale creștinilor:

„Sfântul Împărat Constantin a dăruit creștinilor care veneau din prigoniri bazilicile, clădirile importante ce aparțineau împăratului în toate orașele, locuri în care se administra dreptatea în numele împăratului, pentru a avea locuri propice, locuri alese în care să Îl preamărească și să Îl laude pe Dumnezeu.”

La final, Preasfințitul Părinte Sofronie a adresat felicitări Preacuviosului Părinte Egumen Ieroschim. Ambrozie Maxin, pentru lucrarea duhovnicească și administrativă pe care o desfășoară în cadrul schitului de la Coada Lacului.

Foto credit: Episcopia Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente