Episcopul Slatinei se va ruga duminică pentru victimele de la Caracal în catedrala din municipiu

Eparhia Slatinei şi Romanaţilor a anunţat că duminică, începând cu ora 08:30, la catedrala din Municipiul Caracal va fi oficiată sfânta liturghie arhierească „însoțită de rugăciuni speciale pentru invocarea ajutorului și mângâierii lui Dumnezeu asupra tuturor celor afectați de evenimentele tragice care au îngrozit societatea noastră în ultimele zile”.

Slujba va fi prezidată de Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor.

În comunicatul emis se menţionează că „drama Alexandrei Măceșanu, a Luizei Melencu și a altor tinere căzute pradă infracționalității ne obligă pe toți la vigilență sporită, la responsabilitate nedisimulată, dar și la mai multă rugăciune”.

Anunţul se încheie cu un apel la solidaritate în rugăciune „conștienți că Dumnezeu este nădejdea și ajutorul nostru în cele mai grele clipe ale vieții”.

Rugăciuni la Galaţi

Duminica trecută, Arhiepiscopul Dunării de Jos a slujit în catedrala din Galaţi şi a rostit mai multe rugăciuni pentru victimele şi familiile afectate de evenimentele tragice de la Caracal care au zguduit societatea românească.

De asemenea, Arhiepiscopul Dunării de Jos i-a îndemnat pe credincioşii prezenţi în catedrală să-i pomenească în rugăciunile lor pe cei afectați de astfel de situații grave.

Biserica nu a rămas impasibilă la durerea prin care trec aceste familii greu încercate.

Comunicat Patriarhie

Într-un comunicat de presă emis sâmbătă, Patriarhia Română îndeamnă pe toți preoții și credincioșii să o pomenească în rugăciuni pe Alexandra, pe părinții și rudele îndurerate ale acesteia.

„Pe lângă rugăciune, trebuie intensificate acţiunea de solidaritate cu familiile afectate şi promovarea unui comportament responsabil în societate”, se menţionează în comunicat.

Foto credit: Episcopia Slatinei

Comentarii Facebook


Știri recente