Episcopul Siluan al Ungariei s-a rugat pentru tatăl său la 6 luni de la trecerea în veşnicie

Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei, s-a rugat duminică pentru tatăl său, Constantin Alexandru Mănuilă (1941-2018), la 6 luni de la trecerea în veşnicie.

Slujba de pomenire a fost oficiată în biserica din Chelmac, satul natal al Episcopului Siluan, după Sfânta Liturghie.

Alături de consătenii Preasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie au participat și alți credincioși din Lipova, Arad sau Timișoara, dar și rudenii din Grecia.

În cuvântul rostit în timpul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop a reflectat la modalităţile de dobândire a vieţii veşnice, prin raportare la textul biblic duminical.

„Nu doar averile și bogățiile materiale, cele atât de căutate în societatea contemporană, ar trebui să fie importante, deoarece vedem că ele singure, în sine, nu pot împlini toate nevoile umane”.

„Mântuirea sufletului, credința în Dumnezeu și urmarea lui Hristos, păzirea poruncilor Sale, rugăciunea și milostenia pot nu doar să aducă mulțumire profundă în sufletul omului, ci și să îl ajute în dobândirea mântuirii, a desăvârșirii și a vieții celei veșnice, după care tot pământeanul însetează”, a spus Episcopul.

Răspunsurile la strană au fost oferite în stil bănățean, local, de corul de tineri al Parohiei Chelmac, format și condus de Părintele Matei Vasile-Florin, Preot Paroh la Parohia Bata și originar din Chelmac.

Foto Credit: Episcopia Ortodoxă Română a Ungariei

Comentarii Facebook


Știri recente