Episcopul Sebastian: Credința înseamnă încredere în Dumnezeu și siguranță

A treia parte a Canonului celui Mare a fost oficiată miercuri în Catedrala din Caracal de PS Sebastian. ‘Credința înseamnă încredere în Dumnezeu și siguranță’, le-a transmis ierarhul credincioşilor participanţi.

Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, în cuvântul său, a aprofundat importanţa credinței, rugăciunii și iertării în drumul pentru mântuire, potrivit site-ului oficial al Eparhiei.

‘Având credință putem smulge din sufletul nostru răutățile, putem depăși necazurile și greutățile din viața noastră, putem smulge din ființa noastră păcatele ca să ne curățim’, a spus Preasfinţia Sa.

‘Atunci când ne rugăm și cerem ceva de la Dumnezeu’, a continuat PS Sebastian, ‘să cerem cu siguranța că vom și primi. Nouă nu ni se împlinește deseori rugăciunea și nici cererile pentru că nu cerem cu credință, pentru că ne rugăm fiind îndoiți că ni se va împlini’.

În continuarea omiliei, ierarhul a îndemnat la practicarea virtuţii iertării semenilor pentru a primi, la rându-ne, iertarea de la Tatăl Ceresc.

‘Să iertăm orice avem împotriva cuiva, ca și Tatăl nostru cel ceresc să ne ierte greșelile noastre. De ce este necesară iertarea? Pentru că nu poate fi primită rugăciunea și cererea noastră de către Dumnezeu, dacă ne rugăm având sufletul plin de răutate. Cum îndrăznim să cerem iertare fără ca noi să iertăm?’.

Postul, rugăciunea şi credinţa sunt complementare ţelului creştinului autentic şi anume, mântuirea. Acesta e mesajul final al Chiriarhului Slatinei şi Romanaţilor.

‘Nu este, deci, de ajuns să postim patruzeci și șapte de zile și să zicem că am făcut totul, ne-am mântuit. Ci ne trebuie și o credință extrem de puternică, ne trebuie o rugăciune curată și lipsită de răutate față de cei din jurul nostru, ne trebuie iertare, să ne cerem iertare față de cei cărora am greșit. În felul acesta postul nostru va fi cu adevărat roditor’, a explicat Preasfinţia Sa.

Foto Credit: Episcopia Slatinei şi Romanaţilor

Comentarii Facebook


Știri recente