Episcopul român și cel sârb s-au rugat împreună în noaptea de Paști la Vârșeț

„Am trăit bucuria comuniunii pe care Hristos a dăruit-o tuturor celor ce cred în el, indiferent de neamul din care face parte”, a spus PS Siluan, Episcopul Ortodox Român din Ungaria și Locțiitor al Episcopiei Daciei Felix.

„Dacă într-adevăr Dumnezeu ne-a binecuvântat pe fiecare dintre noi ca o Biserică și ca o țară aparte, iată că prin credința dreptmăritoare și prin darul Său, Mântuitorul Iisus Hristos reușește să adune pe toți întru Sine, întru Una, ca pe niște frați”, a declarat ierarhul pentru Trinitas TV.

Sâmbătă noaptea, după ce au primit Sfânta Lumină în bisericile lor, ortodocșii români și cei sârbi împreună cu episcopii lor au plecat în procesiune către Crucea de piatră din centrul orașului, unde s-au rugat și au cântat împreună în limbile română și sârbă Troparul Învierii.

PS Nikanor, Episcopul Ortodox Sârb de Vârșeț, a apreciat prezența episcopului român și a transmis salutări Patriarhului Daniel, ierarhilor și credincioșilor români.

După acest moment PS Siluan a oficiat pentru prima dată slujba Învierii în Catedrala Episcopală în prezența credincioșilor români.

Potrivit tradiției din Vârșeț, PS Siluan a oficiat a doua zi dimineața Sfânta Liturghie tot în Catedrala Episcopală din Vârșeț.

Sfânta Lumină de la Ierusalim a fost oferită credincioșilor români din Vârșeț de PS Siluan, care a primit focul sfânt de la delegația sosită sâmbătă seara pe Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara.

Foto: captură video Trinitas TV

Video, aici.

Comentarii Facebook


Știri recente