Episcopul Nicolae Ivan comemorat la Cluj

Anul acesta se împlinesc 80 de ani de la trecerea la cele veșnice a Episcopului Nicolae Ivan. Cu acest prilej, Arhiepiscopia Clujului organizează o serie de evenimente care vor rememora personalitatea și activitatea marelui ierarh, sub coordonarea căruia s-a ridicat Catedrala Mitropolitană a Clujului și s-a întemeiat Academia Teologică Ortodoxă.

După cum informează radiorenasterea.ro, duminică, 07 februarie 2016, vrednicul de pomenire Episcop Nicolae Ivan va fi pomenit în cadrul unei slujbe de Parastas oficiate în Catedrala Mitropolitană și în cripta ierarhilor de la subsolul catedralei.

Luni, 08 februarie 2016, în Sala Nicolae Ivan de la Centrul Eparhial va avea loc o sesiune de comunicări în care se va vorbi despre personalitatea marelui ierarh. Între cei care vor lua cuvântul se numără: Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, precum și academicianul Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai. De asemenea, va avea loc și lansarea cărţii Episcopul Nicolae Ivan 1855-1936. Ctitorul reînviatei Episcopii, prezentată de vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Clujului, părintele Iustin Tira.

Tot luni, 8 februarie 2016, în memoria Episcopului Nicolae Ivan, Arhiepiscopia Clujului, organizează și un spectacol caritabil de folclor.

Evenimentul va debuta la ora 18:00 pe scena Casei de Cultură a Studenților, unde vor urca artiștii: Niculina Stoican, Florentina și Petre Giurgi, Cristian Pomohaci, Mirela Petrovici și Ansamblul Folcloric Dor Transilvan.

Comentarii Facebook


Știri recente