Episcopul Mihail va sfinţi biserica primei parohii româneşti înfiinţate în Sydney

Preasfinţitul Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei şi Noii Zeelande, va sfinţi duminică, 19 august 2018,  biserica primei parohii româneşti înfiinţate în Sydney.

Parohia ortodoxă românească „Sfânta Maria” a fost înființată în anul 1973, fiind dintru început sub jurisdicția canonică a Patriarhiei Române.

Doi ani mai târziu, în  1975, preotul paroh Gabriel Popescu a început slujirea în locații închiriate, ca mai apoi în 1977 să fie achiziţionată o biserică de lemn metodistă cu o sală socială, pe locul căreia a construit actualul locaş de cult.

În anul 1982 a fost realizat pronaosul bisericii, între anii 1985-1987 a fost refăcut naosul bisericii, iar în 1998 turla bisericii, fiind prima biserică românească din Australia construită în stilul arhitecturii tradiționale românești.

În octombrie 2012, a fost adoptat Statutul pentru organizarea și funcționarea Parohiei sub autoritatea canonică a Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande.

Sub îndrumarea ierarhului, între anii 2012-2018 au fost realizate numeroase lucrări de reparaţie, restaurare şi modernizare. Astfel că duminică, 19 august 2018, Episcopul Mihail va resfinți pictura restaurată și lucrările de înnoire ale bisericii.

Cu această ocazie, biserica va primi al al doilea ocrotitor, pe Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica.

Comentarii Facebook


Știri recente