Episcopul Macarie oferă veşti bune cu privire la sănătatea copilului român din Suedia bolnav de cancer

Episcopul Macarie a transmis într-un mesaj publicat pe site-ul Episcopiei Europei de Nord că starea de sănătate a copilului român din Suedia bolnav de cancer s-a îmbunătăţit.

Un apel la rugăciune a fost lansat de Preasfinţia Sa în luna mai a acestui an.

În mesajul difuzat de sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci, ierarhul român a mărturisit că a trăit o bucurie pe care a dorit să o împărtăşească.

Este vorba despre participarea la Sfânta Liturghie a băieţelului Luca Daniel pe care l-a şi împărtăşit.

Potrivit Părintelui Episcop, „lucrurile decurg bine acum, spre marea bucurie a noastră a tuturor și în special a părinților”.

Episcopul Europei de Nord a îndemnat să fie înălţate în continuare rugăciuni pentru sănătatea copilului, exclamând: „Mare ești, Doamne, și minunate sunt lucrările Tale și niciun cuvânt nu este de ajuns spre lauda minunilor Tale”.

PS Macarie a liturghisit sâmbătă în Parohia ortodoxă românească din Växjö, Suedia.

În predica sa, el a subliniat că în calitate de creştini avem o datorie care se întinde dincolo de binele individual sau al familiei.

„Noi suntem responsabili față de întreaga lume, față de cei aproape de noi, față de comunitate și țară. Dar cum putem noi să ducem în spatele nostru slab și vulnerabil crucea întregii lumi? Trăind un mod de viață evanghelicesc”.

„Aceasta este principala provocare, cea mai grea și hotărâtoare, a noastră: a trăi evanghelicește într-o lume din ce în ce mai ostilă, mai vrăjmașă Evangheliei”.

Sfânta Liturghie a fost succedată de o slujbă de pomenire pentru fostul paroh Milică Văsuianu care a trecut în veşnicie în primăvara acestui an.

Foto credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente