Episcopul Macarie a vorbit românilor situați după Cercul Polar despre „reperul absolut” care să le ghideze viața

Preasfințitul Părinte Macarie a vizitat weekendul trecut comunitățile românești din Skjervøy și Tromsø și le-a vorbit despre credință ca fiind un „reper absolut”.

„Oricât de departe ne-am afla, oricât de greu ne-ar fi, să stăm tari în credință și să nu ne abandonăm țara! Să stăm tari în credință, căci aceasta este demnitatea noastră”, a spus ierarhul în cadrul omiliei rostite.

Raportându-se la incertitudinea lumii acesteia, Preasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor români despre virtutea credinței ca despre o „cale de mântuire”.

„Doar prin credință putem trăi cu adevărat viața cea bună. În cumplita dezorientare și dezordine care a cuprins lumea, credința ne este unicul fundament trainic, pe care dacă-l avem nu ne vom rătăci, nu ne vom pierde cu firea, ci vom afla de la Bunul Dumnezeu răspunsurile potrivite la vreme potrivită cu privire la ce să facem cu viețile noastre”.

Sâmbătă cât și duminică, Episcopul român al Europei de Nord a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia din Skjervøy și, respectiv, Parohia Tromsø, informează Episcopia.

Comunitatea din Skjervøy însumează un număr de 400 de români.

Parohia ortodoxă românească din Skjervøy are ca ocrotitori pe „Sfinții Leontie de la Rădăuți, Iacob Putneanul și Pahomie de la Gledin”.

Episcopul Macarie a oficiat cu prilejul vizitei pastorale în această parohie Taina Botezului pentru copilul unei familii de români.

Preasfințitul Părinte Macarie ținând în brațe noul botezat. Foto credit: Facebook/ Episcopia Europei de Nord

Parohia TROMSØ are hramul „Sfântul Cuvios Sisoe cel Mare și Sfânta Muceniță Lucia din Roma”.


Foto credit: Facebook/ Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente