Episcopul Lucian, la mormântul preotesei Corina Radics

Preasfinţitul Părinte Lucian a oficiat duminică, la Biserica din Măureni, o slujbă de pomenire pentru preoteasa Corina Radics, care a trecut la cele veşnice acum câteva săptămâni în urma unui accident.

După liturghie, ierarhul a mers la mormântul preotesei şi s-a rugat pentru odihna ei veşnică în Împărăţia Cerurilor.

Episcopul Lucian a pomenit-o pe Corina Radics la 40 de zile de la trecerea în veşnicie. Foto credit: Episcopia Caransebeşului.

Decesul Corinei Radics a întristat întreaga comună, fiind o persoană foarte iubită de locuitorii din Măureni. Înmormântarea a avut loc în condiţiile impuse de starea de urgenţă, însă preoteasa a fost purtată pe ultimul drum în aplauzele întregii comune.

„A fost dureros, sfâșietor. Câte doi membri din fiecare familie au ieșit la poartă, la distanță adecvată unul de celălalt, cu declarații în mână, pentru a putea respecta măsurile din Ordonanțele militare”.

„Cortegiul a fost primit cu aplauze, s-au aruncat flori și s-a cântat Hristos a Înviat. Atât am putut face noi pentru tanti Corina, așa au înțeles oamenii din Măureni să-și ia adio de la un om extraordinar”, a declarat Brian Filimon, primarul comunei Măureni, pentru Expres de Banat

Părintele Aurel Radics slujeşte comunitatea din Măureni de peste 30 de ani, încă din anul 1989.

Comentarii Facebook


Știri recente