Episcopul Lucian a binecuvântat două paraclise ale Mănăstirii Nera

Preasfințitul Părinte Lucian a binecuvântat duminică, în cadrul aşezământului monahal Nera, două paraclise închinate Tuturor Sfinților Români și Sfântului Siluan Athonitul.

Având în vedere că obștea mănăstirii Nera cuprinde aproximativ 100 viețuitoare, existența acestor locuri de rugăciune este necesară pentru viața duhovnicească a așezământului monahal.

Fiind cea mai numeroasă obște din Episcopia Caransebeșului, la acest așezământ monahal au fost amenajate în ultima perioadă două paraclise care s-au adăugat celorlalte trei deja existente.

În cuvântul prilejuit de acest moment, Ierarhul a evidențiat activitatea intensă care se desfășoară în mănăstire atât din punct de vedere spiritual, dar și administrativ-gospodăresc.

„Se nevoiesc aici la Mănăstirea Nera peste 100 de maici și surori și pe lângă rugăciunea neîncetată și slujbele care se oficiază aici, măicuțele se ostenesc pentru cei bolnavi, preparând produsele naturiste, dar bineînțeles lucrând și pentru înfrumusețarea acestui complex monahal”, a spus Preasfinția Sa.

Totodată, Preasfinţitul Părinte Lucian şi-a exprimat speranţa că anul viitor va fi binecuvântată Clinica de recuperare Oncologică Nera, iar atunci în jurul mănăstirii va exista, aşa cum a subliniat ierarhul „cu adevărat un complex spiritual-medical creștin”.

După slujba de sfințire ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Paraclisul „Buna Vestire”, cel mai încăpător locaș de închinare al mănăstirii.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Mănăstirea Nera se află la 20 km de Oraviţa, în Munţii Locvei, în apropierea localităţii Sasca Montană.

Principalul ctitor al aşezământului monahal este domnul dr. Pavel Chirilă, fost director al Asociaţiei Christiana din Bucureşti.

În mănăstire se prepară şi produse naturiste pentru tratarea unor afecţiuni trupeşti, dar şi pentru consum alimentar. Mănăstirea are şi o bibliotecă, ateliere de pictură, de litografie, de croitorie şi de sculptură în lemn. Tot maicile de la acest așezământ monahal se vor ocupa de bolnavii Clinicii de recuperare oncologică ce se va deschide în apropierea mănăstirii.

Comentarii Facebook


Știri recente