Episcopul Iustin, pelerin pe „Drumul Catedralelor de Lemn” din Maramureş

Preasfinţitul Părinte Iustin şi Episcopul vicar Timotei Sătmăreanul s-au alăturat tinerilor din eparhie în pelerinajul „Drumul Catedralelor de Lemn ale Maramureșului”, organizat în perioada 16-20 august 2019.

În proiect sunt implicaţi 50 de tineri din Municipiul Baia Mare cu rezultate deosebite la învățătura sau care au adus o contribuție deosebită la organizarea activităților cu și pentru tineret în anul 2018, dar și peste 800 de tineri din comunitățile rurale incluse în traseu.

Distanţa este parcursă în căruţe trase de cai.

Mănăstirile stabilite ca obiective în acest pelerinaj sunt: Rogoz, Plopiș, Breb, Budești, Bârsana, Sârbi, Glod, Poienile Izei, Botiza, Rozavlea, Ieud, Bogdan Vodă, Săliștea de Sus, Moisei, Borșa.

Pelerinajul este organizat în contextul Anului omagial 2019 pentru a evidenţia frumuseţea valorilor culturale și spirituale ale satelor din Maramureș.

La fiecare biserică va fi oficiată o slujba de pomenire în memoria ctitorilor și se va lua pământ în urne special pregătite, care  urmează a fi depuse în spațiul muzeal din incinta Catedralei Episcopale „Sf. Treime” din Baia Mare.

Foto credit: Episcopia Maramureşului şi Sătmarului/Instagram

Comentarii Facebook


Știri recente