Episcopul Ioan Casian vorbeşte despre „social distancing” ca asceză şi îndeamnă la reordonarea priorităţilor

În mesajul pastoral prilejuit de pandemia COVID-19, Episcopul Ioan Casian al Canadei se raportează la distanţa socială (recomandată ca măsură de prevenţie împotriva infectării) ca la un efort ascetic pe #caleapostului.

„Timpul acesta de post prin social distancing și o împuținare a posibilității rugăciunii comunitare este o asceză grea pentru creștinul obișnuit cu familiaritatea zilnică, săptămânală sau lunară cu Dumnezeu și cu Biserica”, spune ierarhul care numeşte această perioadă, „mult decât oricând un pelerinaj pe drumul spiritual către întâlnirea cu Dumnezeu și a unei mai adânci comuniuni regăsite cu El și cu aproapele dincolo de distanța care ne separă temporar”.

Ierarhul recomandă respectarea normelor anunţate de autorităţile statului şi face referirea la schimbarea priorităţilor, îndemnând la o apropiere mai mare de Dumnezeu.

„Să folosim acest timp”, spune Preasfinţia Sa „pentru a ieși din vâltoarea lumii pentru a ne opri un moment asupra lui Dumnezeu și asupra reordonării priorităților și înțelegerii nevoilor noastre esențiale așa cum ele decurg din această finalitate divină”.

Harul lui Dumnezeu în măsura credinței noastre lucrează în orice împrejurare ca și în acest timp de încercare.

Părintele Episcop Casian reaminteşte că „ne aflăm în perioada Postului Mare în care suntem invitați să facem efortul de a deveni mai buni lăsându-ne pătrunși de harul lui Dumnezeu venit prin rugăciune, credință, smerenie, Sfânta Liturghie și Sfintele Taine”.

Citeşte mesajul integral pe site-ul eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…