Episcopul Ignatie la inaugurarea unui centru social: Să avem grijă de vindecarea rănilor sufleteşti ale semenilor

La inaugurarea centrului social de la Boţeşti, Preasfinţitul Părinte Ignatie a insistat, în cuvântul său, asupra sprijinului spiritual şi material pe care trebuie să-l acordăm semenilor.  

„Noi trebuie să avem grijă de vindecarea rănilor sufleteşti ale celor din jur”, a spus ierarhul care a evidenţiat că „în această logică gândim aceste aşezăminte sociale”.

Centrul de la Boţeşti este al doilea așezământ social, după cel din Fălciu, pe care Asociația „Filantropia Ortodoxă Huși” l-a inaugurat în această perioadă, informează Episcopia Huşilor.

„Menirea noastră, a Bisericii, este să avem foarte mare grijă de cei care au nevoie şi să ieşim în întâmpinarea lor, să le facem viaţa mai frumoasă şi cu mai multă liniste”, a spus Preasfinţia Sa după tăierea panglicii inaugurale.

Evenimentul a început la ora 14:00 cu o slujbă de binecuvântare oficiată de Ierarhul Huşilor alături de care s-au aflat părinţii consilieri eparhiali şi părinţii protopopi din Eparhie.

Ierarhul a explicat că „orice aşezământ social trebuie să fie ca acel loc de adăpost din Pilda samarineanului milostiv”.

Cred că fiecare aşezământ social este gândit în această logică, a atitudinii pe care a avut-o samarineanul milostiv faţă de cel căzut între tâlhari. Atitudine de care să dea Domnul să ne lăsăm „contaminaţi”!

La final, Părintele Episcop Ignatie a mulţumit părintelui Vladimir Beregoi, consilierul economic și social al Episcopiei Hușilor, președinte al Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși”, pentru deschiderea celui de-al doilea Aşezământ Social într-un timp atât de scurt.

Așezământul Social „Sfântul Stelian” din Boţeşti dispune de două module de asistență socială pentru 50 de beneficiari: un Centru de zi pentru 25 de copii și un Serviciu de îngrijire la domiciliu pentru 25 de persoane vârstnice

De asemenea, Ierarhul Huşilor a mulţumit domnului Adrian Pantea, primarul comunei Boţeşti, pentru sprijinul acordat.

La rândul său, domnul primar Adrian Pantea a evidenţiat aportul considerabil al Episcopiei Huşilor, adus prin Asociaţia „Filantropia Ortodoxă Huşi”, la funcţionarea acestui Aşezământ, mulţumind Preasfinţitului Părinte Ignatie pentru toată grija manifestată pentru cei aflaţi într-o situaţie financiară precară.

La final Părintele Episcop Ignatie a oferit celor mici daruri şi, tot pentru ei, a fost pregătit şi un tort aniversar.

Așezământul Social „Sfântul Stelian” –Boţeşti, este parte integrantă a Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși”.

Este înființat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și funcţionează în parteneriat cu Consiliul Local Boţeşti și Consiliul Județean Vaslui prin DGASPC Vaslui.

Foto credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente