Episcopul Ignatie îndeamnă să-i cinstim pe eroii neamului prin rugăciune

Rugăciunea adresată lui Dumnezeu ca să le dea odihna pe care au căutat-o este cea mai bună modalitate prin care putem să îi cinstim pe eroii neamului, a spus Episcopul Huşilor sâmbătă cu prilejul sfinţirii monumentului de la Fălciu dedicat ostaşilor români căzuţi în bătălia de la Țiganca.

În timpul luptei desfăşurate la Ţiganca, în perioada 22 iunie – 16 iulie 1941, peste 10.000 de soldaţi români au murit sau au fost daţi dispăruţi, această fiind considerată de istorici una dintre cele mai sângeroase bătălii purtate de români pentru reîntregirea ţării.

„Momentul acesta de rugăciune este absolut esenţial pentru că este singura legătură a noastră cu cei ce au plecat în lumea de dincolo, jertfindu-se pentru un ideal aşa frumos, cum este întregirea neamului nostru”, a spus Ierarhul referitor la cinstirea memoriei eroilor naţionali.

Preasfinţia Sa a reiterat în omilia sa din 23 iunie că „dragostea de neam şi credinţa sunt perfect îngemănate”.

Noi nu facem altceva decât să dăm mărturie că steagul ţării şi crucea trebuie să meargă înainte. Dragostea de patrie, credinţa, armata, valorile acestui neam trebuie să fie într-o conjugare perfectă. Domnul să le dea odihnă veşnică celor cărora le datorăm faptul că ne putem ruga aici nestingheriţi, celor cărora le datorăm libertatea!”

Parcul istoric şi monumentul eroilor ridicat de Primăria Fălciu au menirea de a da mărturie despre jertfele Armatei Române pentru eliberarea Basarabiei, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente