Episcopul Ignatie: În chipul fiecărui copil locuiește Hristos. Crăciunul este prin excelență sărbătoarea copiilor

Preasfințitul Părinte Ignatie a participat miercuri la programul social filantropic „Dar de Crăciun” ediția a II-a, organizat de Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Peste 1600 de copii proveniți din familii fără posibilități materiale ale parohiilor rurale și 100 de copii din Basarabia au primit daruri din partea ierarhului, informează centrul eparhial.

„În chipul fiecărui copilaș locuiește Hristos. De aceea Biserica acordă întotdeauna o atenție deosebită copiilor. Crăciunul este o sărbătoare prin excelență a copilașilor pentru că ei răspândesc în jurul lor foarte multă nevinovăție și dragoste” a spus Preasfinția Sa în cadrul evenimentului.

Ediția din acest an s-a desfășurat sub genericul „Căldură pentru inimi curate”.

„Ei nu ne cer nimic, decât să îi iubim, să îi respectăm și să le transmitem căldura sufletului nostru. Este și ceea ce ei ne dăruiesc nouă în momentul în care reușim să le transmitem toate acestea”, a adăugat ierarhul.

Evenimentul a continuat cu un recital de colinde susținut de copiii din cadrul Așezămintelor sociale ale Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, Școlii generale „Manolache Costache Epureanu” din Bârlad, precum și din Basarabia, de la Răzeni și Ratuș.

Cadourile au constat în haine de iarnă, ghete de iarnă și dulciuri.

Seara s-a încheiat cu un foc de artificii, special pregătit pentru acest moment.

Foto credit: Episcopia Hușilor

Comentarii Facebook


Știri recente