Episcopul Hușilor la Vecernia Iertării: Se mai impune și un alt tip de post, o carantină mediatică

La finalul slujbei de duminică seara, 01 martie 2020, slujbă numită și „Vecernia Iertării”, Episcopul Ignatie al Hușilor a atras atenția că trăim într-o lume a tehnologiei și postul trebuie să se extindă și în această zonă pentru a ne oferi liniștea sufletească necesară în această perioadă.

„Trăim într-o eră a tehnologiei și se mai impune și un alt tip de post, o carantină mediatică”, a semnalat ierarhul în seara dinaintea Postului Mare.

„Să ne propunem, cel puțin în prima săptămână, să fim mai puțin dependenți de telefoane, de rețelele de socializare, de conturile de mail, ca să nu pătrundă neliniștea pe care acestea o aruncă în noi”, a recomandat Episcopul Hușilor.

Preasfinția Sa a explicat că tehnologia este o binecuvântare, dar are și un revers foarte delicat, pentru că fragmentează foarte mult gândirea.

„Dobândim o dependență de tehnologie încât ne este foarte greu să ne desprindem. Cred că se impune, în lumea în care trăim, și un asemenea tip de post. Postul este o jertfă și cred că este o jertfă și să renunțăm la telefon”.

„Ar fi foarte bine să ne desprindem cât mai mult de cele care nu ne aduc liniște”, a concluzionat Preasfințitul Părinte Ignatie.

PS Ignatie și clericii slujitori fac metanii mari la „Vecernia Iertării” în Catedrala din Huși. foto credit: Episcopia Hușilor

Vezi mai multe din predica ierarhului de duminică seara pe site-ul oficial al Episcopiei Hușilor.

Foto credit: Episcopia Hușilor


Comentarii Facebook


Știri recente