Episcopul Hușilor a fost confirmat cu Covid-19. Mesajul transmis la începutul pandemiei

Episcopia Hușilor confirmă infectarea Preasfințitului Părinte Ignatie cu Sars-Cov-2. Ierarhul este în stare bună, internat la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad.

Preasfinţia Sa a luat măsura izolării încă de la primele simptome, înainte de primirea rezultatelor testului, iar după confirmare a mers pentru a se interna la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad.

Profesionalismul managerului, a personalului medical şi condiţiile de spitalizare din unitatea medicală de la Bârlad sunt la un standard înalt, iar starea de sănătate a Ierarhului Huşilor este una bună, precizează comunicatul de presă transmis de Episcopia Hușilor.

Mesajul transmis la începutul pandemiei

Episcopul Ignatie a îndemnat stăruitor, încă de la începutul pandemiei, să fie respectate cu stricteţe recomandările autorităţilor abilitate cu gestionarea acestei crize pentru că „virusul nu umblă de unul singur, ci este «transportat» de oamenii contaminaţi”.

„Cred că şi în această recomandare Dumnezeu ne dă un semnal că este benefic să ne smulgem din zgomotul lumii, din alergătura epuizantă a sărmanei fiinţe omeneşti, care nu mai are resursele necesare de a se interioriza, pentru că este împrăştiată în cele trecătoare şi în cele fără de niciun sens pentru lumina sufletului nostru”, spunea ierarhul în 22 martie.

„În mod paradoxal, distanţarea socială şi fizică dintre oameni coincide cu o apropiere mai profundă de Hristos şi, implicit, o apropiere sufletească mai intensă între noi”.

„Ţineţi cont doar de ceea ce vă este comunicat oficial de către autorităţile abilitate în gestionarea crizei, în care ne aflăm, şi de ceea ce spun specialiştii în domeniu. Restul este doar materie toxică, care întreţine inutil angoasa şi dezordinea gândurilor, pentru a ne arunca în deruta manipulărilor grosolane şi a şocurilor existenţiale”, a îndemnat PS Ignatie.

Îndemn la respectarea măsurilor de protecție

Pe lângă îndemnul la rugăciune pentru toți cei bolnavi, Centrul Eparhial din Huși a transmis către credincioși îndemnul de a trata cu maximă responsabilitate măsurile de protecţie:

„În spiritul tuturor acţiunilor de sprijin acordat unităţilor medicale şi persoanelor din categoriile vulnerabile, precum şi a recomandărilor de prevenţie, făcute până în prezent de Centrul Eparhial Huşi, îndemnăm, în continuare, pe toţi credincioşii, să trateze cu maximă responsabilitate, fără a lăsa loc la panică, măsurile de protecţie împotriva infectării cu noul coronavirus şi să nu cadă victime ale niciunui tip de manipulare în acest domeniu”.

„Rugăm pe Milostivul Dumnezeu să aibă grijă de cei bolnavi, de cei sănătoşi, de bătrâni, de tineri, de copii şi de îngerii sănătăţii noastre, care sunt medicii şi asistenţii medicali, credinţa fiind cea care alungă cu adevărat orice formă de frică în faţa virusului”.

Să ne rugăm pentru însănătoșirea Preasfințitului Părinte Ignatie!

Foto credit Episcopia Hușilor

Comentarii Facebook


Știri recente