Episcopul Gurie, Protosinghelul David Oprea și Vasile Velnic, tatăl starețului Putnei, au fost pomeniți la Suceava

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a oficiat joi, la Centrul Eparhial Suceava, slujba Parastasului pentru Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, Protosinghelul David Oprea și Vasile Velnic, tatăl Arhimandritului Melchisedec Velnic, Starețul Mănăstirii Putna.

Din soborul slujitor au făcut parte preoți și diaconi de la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava – Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”. La slujbă a asistat și Părintele Arhimandrit Melchisedec.

Părintele Episcop Gurie, în vârstă de 52 de ani, a plecat joi la Domnul joi. A fost primul ierarh al nou-înființatei eparhii a Devei și Hunedoarei, pe care o păstorea din noiembrie 2009.

Protosinghelul David Oprea, în vârstă de 47 de ani, a plecat la Domnul în data de 17 septembrie. A fost coordonatorul cabinetului Înaltpreasfințitului Părinte Calinic al Sucevei și Rădăuților.

Vasile Velnic, tatăl Arhimandritului Melchisedec Velnic, a plecat la Domnul la vârsta de 91 de ani. A fost cel mai mare dintr-o familie de zece copii și, timp de cinci decenii, a fost cântăreț de strană.

Ultimii cinci ani din viață și i-a petrecut la Mănăstirea Putna, alături de fiul cel mic, Părintele Stareț Melchisedec, și de obștea care i-a devenit o nouă casă.

În data de 17 august, Părintele Patriarh Daniel, aflat la Mănăstirea Putna pentru „Serbarea de la Putna 2021. Continuitatea unui ideal”, a oficiat slujba Trisaghionului pentru tatăl starețului putnean.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Comentarii Facebook


Știri recente