Tatăl starețului de la Putna a fost pomenit de Patriarhul Daniel

Tatăl Arhimandritului Melchisedec Velnic a trecut la cele veșnice. În aceste clipe triste, părintele stareț l-a avut alături în rugăciune pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel care a oficiat o slujbă de pomenire.

Patriarhul a oficiat un trisaghion marți dimineață în paraclisul Mănăstirii Putna, unde a fost depus tatăl starețului. Au fost prezenți la slujbă Mitropolitul Teofan, Arhiepiscopii Calinic și Ioachim, Episcopul Ignatie și Episcopul vicar Damaschin Dorneanul, relatează Arhiepiscopia Sucevei.

Marți, Patriarhul României și-a încheiat vizita la Putna prilejuită de „Serbarea de la Putna – 150”.

Preafericirea Sa i-a felicitat pe cei care s-au implicat în organizarea evenimentului, a binecuvântat obștea mănăstirii Putna și credincioșii prezenți, fiind condus apoi de ierarhi spre Aeroportul Internațional din Suceava.

Manifestările prilejuite de Serbarea de la Putna au continuat marți cu Simpozionul „Eminescu și Putna”. Miercuri, 18 august 2021, se va desfășura itinerariul „Pe urmele lui Eminescu”, realizat de studenți și de participanții la Simpozionul „Eminescu și Putna”, la Cernăuți sau la Stupca și Ipotești, în funcție de condițiile de trecere a frontierei.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Comentarii Facebook


Știri recente