Episcopul Giurgiului: Pilda Vameşului şi a Fariseului – îndemn pentru a cere de la Dumnezeu iertare şi milă pentru sufletele noastre

PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a oficiat în 5 februarie 2017 Sfânta Liturghie în biserica Parohiei Vărăști cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae din Protopopiatul Herești, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor, au fost aduse de la Catedrala Episcopală din Giurgiu fragmente din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina şi ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe care au fost aşezate spre închinare într-un loc special amenajat în interiorul sfântului locaş.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a vorbit celor prezenți despre perioada Triodului și a explicat pericopa rânduită de Biserică a se citi la Sfânta Liturghie.

Pilda pe care am ascultat-o astăzi este un îndemn pentru fiecare dintre noi să venim aici în casa lui Dumnezeu, în sfânta Biserică, să ne recunoaștem mai întâi păcatele și apoi să cerem de la Dumnezeu iertare și mila pentru sufletele noastre, a spus ierarhul.

La final, Episcopul a oferit părintelui Oprea Robertino, parohul bisericii și protoiereu al Protoierie Herești, o reverendă și mai multe publicații apărute la editura eparhială. Totodată, credincioșii prezenți au primit revista Familia Ortodoxă și iconițe.

Comentarii Facebook


Știri recente