Episcopul de Gibraltar în Europa la Palatul Patriarhiei

Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal s-a întâlnit ieri, 26 septembrie 2011, în calitate de delegat al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române cu Dr. Geoffrey Rowell, Episcop de Gibraltar în Europa, în Sala „Sfântul Ioan Casian” din Palatul Patriarhiei, după cum ne-a informat părintele Michael Tița, Consilier patriarhal în cadrul Sectorului relații bisericești și interreligioase al Patriarhiei Române.

În cadrul întrevederii, au fost discutate aspecte ale relațiilor dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica Anglicană, în general, și cu parohia anglicană din București, în special. De asemenea, a fost subliniată buna cooperare dintre românii ortodocși stabiliți temporar sau definitiv în Marea Britanie, constituiți în parohii, cu creștinii anglicanilor din Regatul Unit.

Dr. Geoffrey Rowell, Episcop de Gibraltar în Europa s-a aflat în România în perioada 22-26 septembrie 2011, cu ocazia lucrărilor Sinodului Arhidiocezan în Estul Europei, din cadrul Diocezei Anglicane în Europa, desfășurate la Mănăstirea Cernica, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Comentarii Facebook


Știri recente