Episcopul de Bălți aprinde a 24-a candelă pentru unitatea neamului românesc în Botoșani, la Bucecea

Episcopul Antonie de Bălți a slujit duminică în orașul Bucecea din Botoșani, unde a mers, cu binecuvântarea Mitropolitului Teofan, pentru a sfinți casa parohială a comunității ocrotite de „Sfântul Ierarh Nicolae”.

La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul de peste Prut a repetat un gest simbolic, devenit tradiție, acela de a lăsa câte o candelă să ardă pentru unitatea neamului românesc în toate bisericile unde slujește pentru prima dată. La Biserica „Sfântul Nicolae” din Bucecea arde a 24-a astfel de candelă.

Ierarhul consideră „Candelele unității naționale” o tradiție menită să-i atragă atenția lui Dumnezeu la durerea dezbinării românilor. Citește pe larg povestea acestei tradiții.

PS Antonie l-a hirotesit iconom stavrofor pe preotul paroh Marian Precob și a oferit distincții din partea Mitropolitului Teofan pentru cei care au contribuit la construirea casei parohiale. Primarul localității, Angel Gheorghiu, a fost distins cu „Crucea Moldavă”.

Foto credit: Episcopia de Bălți

Comentarii Facebook


Știri recente

Începe Triodul. Treptele spre Postul Mare

Duminică, 5 februarie, creștinii ortodocși intră în perioada liturgică prepascală care se numește „Triod”. Este o perioadă caracterizată printr-un puternic caracter de pocăință și de pregătire duhovnicească pentru Praznicul Învierii Domnului. Etimologic, cuvântul triod provine…