Episcopul Covasnei și Harghitei: Fiți oameni ai luminii Betleemului! Dumnezeu ne vrea luminați, nu panicați

Preasfințitul Părinte Andrei ne îndeamnă în Pastorala de Crăciun să dăm naștere  Pruncului Hristos în inimile și viața noastră. „Iubiții mei”, scrie el, „lăsați-L pe Hristos să se nască în sufletele voastre, fiți oameni ai «luminii» Betleemului, oameni ai bucuriei; Dumnezeu ne vrea pe toți luminați și fericiți, nicidecum panicați, isterizați, judecători, analiști, nepăsători și neiubitori față de aproapele”.

„Este vremea să învățăm să ne bucurăm și să căutăm sensul vieții noastre în viața lui Hristos. Dumnezeu nu are pe nimeni de pierdut!”, scrie episcopul.

El îi cheamă pe credincioși să transforme actuala perioadă de încercare într-un „început al unui mod de viață mult mai frumos, mult mai bogat în cele duhovnicești și plin de sens”.

Să facem la fel ca și magii, spune părintele episcop, care, după ce I s-au închinat Pruncului, nu mai trec pe la Irod, ci se întorc „pe altă cale”.

„Nu ne mai putem întoarce la casa noastră pe același drum al păcatului, al egoismului, al necredinței, la viața de dinainte de a-L afla în ieslea Betleemului. Trebuie să urmăm un alt drum al vieții, drumul cu Pruncul Iisus găsit la Crăciun”, scrie ierarhul.

„Hristos Domnul S-a născut în Betleem, dar de 2000 de ani El vrea să se nască, să ia trup în inimile creștinilor”, scrie ierarhul.

„Ne punem întrebarea: Unde este Pruncul Iisus născut în ieslea Betleemului? În ieslea inimilor noastre sau pribegește printre străini, alungat prin păcatele noastre, prin interesele de multe ori neîntemeiate, prin egoismul nostru, prin desconsiderarea noastră și de multe ori prin necredință”, continuă Preasfințitul Părinte Andrei.

„Oare nu trebuie să fugă de noi? Nu cumva suntem contemporani cu pribegia Sa?”

Putem urma drumul și viața împreună cu El participând la viața liturgică, explică Episcopul Covasnei și Harghitei.

„La fiecare Sfântă Liturghie Hristos vine în ieslea proscomidiarului, e purtat pe Sfântul Disc, pentru ca apoi din Sfântul Potir, împărtășindu-ne să devenim cu toții trupul Lui și să trăim viața Lui”, scrie el.

„La fiecare sfântă Liturghie Hristos vrea să se nască și să învie în noi, poporul Lui. De aceea Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie rămâne centrul întregii noastre vieți duhovnicești”, încheie episcopul.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente