Episcopul Covasnei a sfințit o copie a Prodromiței care va rămâne la Mănăstirea Comandău

Preasfințitul Părinte Andrei a sfințit duminică, de sărbătoarea Icoanei Maicii Domnului Prodromița, o copie a acestei icoane care va sta în Mănăstirea din Comandău, din județul Covasna.

Sfințirea a avut loc la altarul de vară al mănăstirii, care are ca hram chiar sărbătoarea acestei icoane făcătoare de minuni de la Schitul Prodromu („Înaintemergătorul”) din Sfântul Munte Athos. Copia a fost pictată la atelierul de pictură al Centrului Eparhial din Miercurea Ciuc.

Icoana „unește grădina Maicii Domnului din Athos și grădina Maicii Domnului din România, așa cum s-a arătat Maica Domnului Sfântului Iosif de la Bisericani – Neamț și a numit acest pământ binecuvântat Grădina Ei”, a spus Preasfințitul Părinte Andrei.

În omilia sa, ierarhul a vorbit și despre evanghelia zilei. „Singurul motiv pentru care a venit Mântuitorul Iisus Hristos în Gadara este izgonirea demonilor din cei doi demonizați”, a precizat ierarhul.

Gadarenii L-au rugat pe Mântuitorul să plece, pentru că le-a produs o pagubă materială, dar și „de frică să nu le descopere și alte păcate”.

„În locul Său au rămas să propovăduiască oamenii eliberați de demoni și păzitorii turmei”, a mai remarcat părintele episcop. „Din Evanghelia de astăzi învățăm că diavolul atrage prin patimile care ne macină și rod la temelia sufletului”, a subliniat el.

Mănăstirea de la Comandău are hramurile „Sfânta Icoană Prodromiţa” (12 iulie) şi „Sfântul Ierarh Nectarie de Eghina” (9 noiembrie) și a fost construită în 2016.

Foto credit: Episcopia Covasnei și a Harghitei

Comentarii Facebook


Știri recente