Episcopul Caransebeșului vizitează satele fără paroh: „Am socotit de bine să lăsăm parohiile urbane și alte priorități”

Continuând vizitele în parohiile vacante din Episcopia Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Lucian a mers în Duminica Fiului Risipitor, 24 februarie 2019, în satul Berliște. Părintele Episcop a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Înălțarea Domnului”.

„Am socotit de bine să lăsăm parohiile urbane și alte priorități din eparhia noastră și să venim aici într-o zonă defavorizată și izolată și să-i cercetăm pe cei aproximativ 240 de credincioși care au mai rămas în această parohie”, a spus Preasfinția Sa.

Episcopul Lucian a subliniat că în această perioadă suntem chemați cu toții „la pocăință, la întoarcere, la o viață autentică din punct de vedere spiritual”:

„Am venit să ne întărim unii pe alții, învățând din evanghelia de astăzi că trebuie fiecare dintre noi să ne pocăim cu adevărat, să ne venim în sine, să alergăm către Părintele Ceresc, spunând împreună cu fiul risipitor: «Părinte am greșit la cer și înaintea Ta, nu mai sunt vrednic să mă numesc fiul Tău, fă-mă ca pe unul din argații Tăi»”.

Episcopul Caransebeșului manifestă o grijă aparte pentru parohiile rurale în contextul proclamării anului 2019 ca An omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) în Patriarhia Română.

PS Lucian în biserica din Berliște. ©Episcopia Caransebeșului

Parohia Berliște este vacantă de câteva luni, informează Eparhia pe site-ul oficial.

În Episcopia Caransebeșului mai sunt alte șapte parohii vacante, pe care chiriarhul le-a vizitat, sau urmează să le viziteze în această perioadă pregătitoare pentru post.

Biserica cu hramul „Înălțarea Domnului” din satul Berliște a fost zidită în anul 1890 prin contribuția credincioșilor din localitate și a fost sfințită în 1892 de episcopul Nicolae Popeea al Caransebeșului.

Vezi și: Episcopul Caransebeşului i-a îndemnat pe credincioşii din Dognecea să rămână statornici în credinţă

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente