Episcopul Basarabiei de Sud, omagiu românilor moldoveni căzuți în Afganistan

Datele oficiale relevă că în Războiul Afgano-Sovietic (27 decembrie 1979 – 15 februarie 1989) au participat circa 12.500 moldoveni, dintre care 300 și-au pierdut viața, iar alții 257 au rămas invalizi.

Trei dintre victime erau din satul Filipeni, raionul Leova, unde a slujit duminică Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a sfințit o troiță și busturile realizate în memoria celor trei eroi de către Consiliul local împreună cu alte instituții și binefăcători. De asemenea, a oficiat o slujbă de pomenire pentru sufletele tuturor celor care s-au jertfit pentru libertatea și demnitatea țării și a neamului.

PS Veniamin s-a adresat celor prezenți vorbind despre jertfa și sacrificiu soldaților căzuți la datorie, arătând necesitatea promovării păcii și a valorilor și evitarea conflagrațiilor sau conflictelor armate din lumea în care trăim. Totodată a subliniat responsabilitatea pe care o avem pentru cinstirea memoriei lor și a felicitat pe toți cei implicați în edificarea acestor monumente.

La acest eveniment a fost prezent Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, precizează Biroul de Presă al Episcopiei.


Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente