Episcopul Basarabiei de Sud a slujit la hramul istoric al Mănăstirii Sihăstria

Cu binecuvântarea Mitropolitului Teofan al Moldovei și Bucovinei și a Mitropolitului Petru al Basarabiei, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud a slujit sâmbătă, 8 septembrie 2018, la Mănăstirea Sihăstria, de hramul istoric al așezământului.

Din soborul care a slujit alături de Preasfinția Sa de Nașterea Maicii Domnului au făcut parte Staretul Mănăstirii Secu, Arhim. Vichentie Amariei, Pr. Daniel Corîu parohul Bisericii „Sf. Gheorghe” din Tokyo, Japonia, și alți clerici.

În contextul praznicului serbat, Nașterea Maicii Domnului, Episcopul a subliniat necesitatea protejării familiei în contextul social actual. Preasfinția Sa a vorbit, de asemenea, despre puterea rugăciunii și a încrederii în Dumnezeu.

La finalul slujbei, ierarhul Mitropoliei Basarabiei le-a vorbit credincioșilor prezenți despre viața bisericească din eparhia Basarabiei de Sud, pe care o păstorește de câteva luni.

Starețul mănăstirii, Arhim. Arsenie Popa i-a mulțumit PS Veniamin pentru vizită și i-a dărurit o icoana cu reprezentarea Maicii Domnului, notează site-ul oficial al Mitropoliei Basarabiei.

În ajunul Praznicului, vineri, Episcopul Veniamin a vizitat Mănăstirea Neamț care este așezământul de metanie al ierarhului, unde a participat la slujba Privegherii.

Foto credit: Marin Osoianu / Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente