Episcopul Antonie de Bobotează: Este haina sufletului nostru aşa cum am primit-o la Botez?

„Botezul Mântuitorului ne amintește de botezul nostru. Prinși de valul vieții, deseori uităm că avem o haină primită la botez, o haină luminoasă pe care avem datoria să o păstrăm curată”, a spus Episcopul Antonie de Bălți sâmbătă.

„Păcatul întinează această haină”, a adăugat ierarhul, „dar prin Taina Sfintei Spovedanii o putem curăţi”.

„Botezul Domnului ne îndeamnă să medităm la starea hainei sufletului nostru: este ea aşa cum am primit-o la Botez sau prin viaţa noastră i-am schimbat culoarea? Să fim cu luare aminte la viaţa noastră şi să avem grijă să curăţim la timp haina sufletului nostru”, a îndemnat Preasfinția Sa.

Episcopul Antonie de Bobotează

Preasfințitul Părinte Antonie a slujit sâmbătă, 19 ianuarie 2019, de sărbătoarea Bobotezei după calendarul iulian nerevizuit, în biserica din Răzălăi, satul natal al Sf. Ier. Iosif cel Milostiv.

După Sfânta Liturghie, Episcopul de Bălți a oficiat slujba Aghesmei Mari şi a sfinţit fântâna din curtea bisericii.

Parohul Bisericii din Răzălăi este Protoiereul Mitrofor de Bălți Pr. Valeriu Cernei, Vicar administrativ al Episcopiei de Bălţi.

Părintele Valeriu a mulţumit PS Antonie pentru vizită și a menţionat că este pentru prima dată când la Răzălăi slujba Aghesmei Mari a fost oficiată de un ierarh.

Pentru mai multe informații și fotografii de la eveniment consultați site-ul oficial al Mitropoliei Basarabiei.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente