Episcopul Andrei explică în Pastorala de Crăciun de ce a trebuit să se nască Fiul lui Dumnezeu și să devină om

Preasfinţitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, a explicat în Pastorala de Crăciun care a fost motivul pentru care Fiul lui Dumnezeu a trebuit să se nască și să devină om. 

„Dumnezeu și-a trimis Fiul pe pământ de dragul oamenilor. A luat chip de om asemenea nouă, afară de păcat”.

„Pentru ca să devină om trebuia să se nască dintr-o ființă omenească. Dumnezeu a intervenit prin Duhul Sfânt, iar omenirea a intervenit printr-o Fecioară aleasă să devină Cerului mireasă”, a spus Episcopul Andrei.

Episcopul Covasnei și Harghitei a prezentat-o pe Maica Domnului drept mijloc de împlinire a iconomiei mântuirii.

„Sfânta Fecioară Maria este o realitate a purității omenești și izvor de viață, Născătoare de Dumnezeu. Să reținem această imagine curată a celei mai strălucite ființe omenești, născute pe fața pământului”.

„De la Adam la Mântuitorul au fost secole de așteptare prorocite de Proorocii Vechiului Testament. La plinirea vremii, Dumnezeu a ales-o pe Sfânta Fecioară Maria să devină mama Fiului Său, mama mamelor noastre și a noastră a tuturor”.

„Maica Domnului rămâne o taină, deși noi vorbim despre ea cu curaj, aș îndrăzni să spun cu obrăznicie, dar ea este ca un crin pe care nu trebuie să-l atingi, ci să te bucuri de mirosul răspândit în jur, floare albă neprihănită”.

Citeşte integral mesajul pastoral.

Foto credit: arhivă Basilica.ro

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente