Episcopul Ambrozie: Sfântul Constantin Brâncoveanu este model pentru familia creștină

„Sfântul Constantin Brâncoveanu este model pentru familia creștină”, a spus joi Episcopul Ambrozie la hramul Parohiei „Sfinţii Martiri Brâncoveni și Sfânta Sofia” din Giurgiu.

Parohia a luat ființă în anul 2008, iar în prezent sunt desfășurate ample lucrări de pictură a noii biserici de zid din cartierul Tineretului din Giurgiu.

Ierarhul a oficiat joi seara slujba Vecerniei unită cu Litia care a marcat începutul sărbătoririi hramului parohiei, informează Episcopia Giurgiului.

El a explicat că mărturia Sfântului Domnitor Martir „rămâne vie și ne întă­rește familia, ne întărește în cre­dință și în dragoste”. 

„Parcă nu ne mai este teamă de nimic. Dacă vrem să-l urmăm, să-l urmăm în credință, să-i urmăm viața și să dăm slavă Bunului Dumnezeu pentru faptul că ne-a dăruit asemenea domnitori ai țării și ai conștiințelor noastre”, a mai spus Preasfinţia Sa.

Credincioşii participanţi au avut posibilitatea de a se închina la Icoana Sfântului Constantin Brâncoveanu care conţine fragmente din sfintele sale moaşte, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului adusă de la Schitul Letca Nouă, precum şi la alte sfinte moaşte.

Foto credit: Episcopia Giurgiului

Comentarii Facebook


Știri recente