Episcopii Ortodocşi din Benelux au anunţat că slujirea interortodoxă din Duminica Ortodoxiei nu va mai avea loc

La reuniunea extraordinară din 11 martie 2021, Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din Benelux (CEOB) a anunţat că slujirea interortodoxă din Duminica Ortodoxiei nu va mai avea loc în acest an din cauza pandemiei.

Ierarhii au discutat despre dificultăţile cauzate de pandemie în ce priveşte oficierea sfintelor slujbe şi nepermiterea accesului credincioşilor în bisericile din cele trei ţări.

Ca o mângâiere, ierarhii le-au transmis credincioşilor un mesaj comun, cu ocazia Duminicii Ortodoxiei, în care şi-au exprimat gândurile de bine şi speranţa că în viitorul apropiat situaţia se va îmbunătăţi.

În acelaşi mesaj, ei şi-au exprimat recunoştinţa faţă de medici şi personalul medical care luptă pentru salvarea vieţilor celor afectaţi de Covid-19.

Întâlnirea s-a desfăşurat via teleconferinţă şi a fost prezidată de Mitropolitul Atenagora al Belgiei (Patriarhia Ecumenică) cu participarea Mitropolitului Serafim al Germaniei, Episcopului vicar Marc Nemţeanul al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale (ca delegat al Mitropolitului Iosif), Episcopului Dositei (Patriarhia Georgiei) şi Episcopului Ioachim de Apollonia (Episcop vicar al Mitropoliei Belgiei – Patriarhia Ecumenică).

Următoarea întâlnire a Episcopilor Ortodocşi din Benelux a fost stabilită pentru 15 iunie 2021.

Foto credit: fanarion.blogspot.com


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente