Episcopii Maramureșului și Europei de Nord au sfințit biserica și biblioteca românească din Bergen

Biserica și biblioteca românească din Bergen, Norvegia, au fost sfințite duminică de Episcopii Maramureșului și Europei de Nord. Parohia Bergen este păstorită de Părintele Marius Andrei Pop, originar din Maramureș, iar biblioteca de 3.000 de volume a fost realizată în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare.

Din delegația condusă de Părintele Episcop Iustin au mai făcut parte Arhidiaconul Teodosie Bud, consilier economic, Părintele Andrei Emil Pop, inspector bisericesc, și Arhidiaconul Vlad Verdeș, inspector eparhial pentru catehizarea tineretului.

După sfințirea bisericii și Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin a conferit Părintelui Paroh Andrei Marius Pop Ordinul Omagial „Justinian Arhiepiscopul”. Pentru biblioteca inaugurată în cadrul parohiei, ierarhul a oferit Medalia Omagială „Justinian Arhiepiscopul”.

Părintele Episcop Macarie a conferit delegației maramureșene „Crucea Nordului”, cea mai înaltă distincție pentru clerici și mireni a Episcopiei Europei de Nord.

Parohia Ortodoxă Română din Bergen are hramurile Sf. Mc. Filofteia de la Curtea de Argeș, Sf. Mc. Tatiana de la Craiova și Sf. Sunniva din Bergen. Așezământul pastoral-cultural include și un paraclis de iarnă, o sală de socializare și biblioteca „Mitropolit Bartolomeu Anania și Justinian Arhiepiscopul”.

Foto: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Biblioteca a fost înființată, cu sprijinul dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare, în cadrul proiectului eparhial „Cartea – lumină pentru comunitate”.

Foto credit: Facebook / Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente