Episcopii din Benelux speră ca spre sfârşitul verii restricţiile referitoare la slujbele religioase să fie ridicate

Restricţiile privind slujbele religioase din Benelux a fost unul dintre punctele de pe agenda celei de a 22-a întruniri a Adunării Episcopilor Ortodocși Canonici din Benelux (CEOB).

Evenimentul s-a desfăşurat prin videoconferinţă, din cauza restricţiilor, în ziua de 22 iunie 2021, şi a fost prezidat de Mitropolitul Atenagora al Belgiei (Patriarhia Ecumenică).

Au mai participat Episcopul vicar Marc Nemţeanul al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale (ca delegat al Mitropolitului Iosif), Episcopul Dositei (Patriarhia Georgiei) şi Episcopul Ioachim de Apollonia (Episcop vicar al Mitropoliei Belgiei – Patriarhia Ecumenică).

În timpul şedinţei, ierarhii au discutat despre situaţia epidemiologică din Benelux şi au observat o îmbunătățire a indicatorilor crizei de sănătate care permite relaxarea unor restricţii privind participarea la slujbele religioase.

Se permite un număr mai mare de credincioşi decât în urmă cu ceva timp, dar încă există restricţii ce ţin de distanţarea fizică.

Există speranța ca spre sfârșitul verii să se revină la normalitate în privinţa slujbelor religioase. Până atunci, episcopii fac apel la prudență și respect pentru măsurile luate de autorități.

La aceeaşi întrunire, ierarhii au dat binecuvântarea pentru organizarea taberei de vară pentru copii şi adolescenţi, organizată în comun pentru a 22-a oară de Tineretul Ortodox din Olanda și Belgia. Tabăra din acest an va avea loc la De Hoge Rielen, Belgia.

Următoarea întâlnire a Adunării Episcopilor Ortodocşi din Benelux este planificată în 16 noiembrie 2021.

Adunarea Episcopală Ortodoxă a fost înfiinţată ca urmare a deciziei celei de-a patra Conferinţe Panortodoxe Presinodale întrunită la Chambesy (Geneva), în iunie 2009.

Citeşte şi: Ce sunt Adunările Episcopilor Ortodocşi Canonici?

Foto credit: orthodoxia.be

Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Comentarii Facebook


Știri recente