Episcopia Tulcii: nou preot pentru credincioşii Parohiei „Sâmbăta Nouă” 

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a efectuat sâmbătă o vizită pastorală în Parohia Sâmbăta Nouă, Protopopiatul Babadag, după cum ne-a transmis Alexandru Chituță.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit în 11 februarie 2017 Sfânta Liturghie în Biserica ocrotită de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. La finalul Sfintei Liturghii, Episcopul l-a prezentat pe Pr. Iscru Mădălin ca noul păstor al credincioșilor din acestă localitate străveche înființată acum câteva secole de credincioșii ardeleni.

Ierarhul i-a înmânat noului preot paroh Evanghelia, Crucea și cheile bisericii, îndemnându-l ca în continuare să lucreze cu timp și fără de timp, cu râvnă, cu dărnicie și jertfelnicie credincioșii nou încredințați. Părintele  Mădălin i-a mulțumit Preasfinției Sale, invitațiilor și tuturor celor prezenți.

La slujbă au luat parte numeroși credincioși, reprezentanţi ai autorităților locale și Pr. Emil Nedelea Cărămizaru de la biserica Sf. Gheorghe Nou București. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale, condus de Arhid. Mihail Bucă.

Comentarii Facebook


Știri recente