Episcopia Maramureșului oferă ajutoare umanitare și construiește patru case pentru victimele inundațiilor

Episcopia Maramureșului a oferit luni și marți alimente și 800 de perechi de pantofi pentru victimele inundațiilor din județul Satu Mare. Eparhia va construi patru case pentru cele mai afectate familii.

Părintele Arhimandrit Casian Filip de la Sectorul Social-Filantropic al Episcopiei Maramureșului s-a întâlnit luni cu clericii și autoritățile locale, pentru a decide formele de sprijin acordat sinistraților.

Au participat protopopul de Carei, parohii din Hurezu Mare, Socond, Giungi și Rătești, și primarii din Beltiug, Supur și Socond. Aceștia au stabilit criteriile de selectare a celor mai afectate familii, pentru a putea decide ce tip de sprijin au nevoie.

Episcopia va oferi materiale de construcții pentru sinistrații din Socond și va construi patru case: una la Hurezu Mare și trei în localitatea Rătești. Demersurile vor începe după finalizarea anchetelor sociale de către reprezentanți ai primăriei și ai parohiilor.

Foto credit: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Episcopia a oferit alimente pentru familiile sinistrate din Rătești și Giungi, urmând să ofere alimente și obiecte de necesitate și pentru alte localități. Părintele Arhimandrit Casian Filip a oferit marți 800 de perechi de pantofi pentru victimele inundațiilor (foto sus).

Cele mai afectate localități sunt Giungi și Rătești, unde au fost acoperite de ape 300 de hectare de teren agricol și 66 de case, iar 270 de persoane au fost evacuate la rude sau la Căminul cultural.

Cei care doresc să se alăture acțiunilor de sprijin se pot adresa preoților parohi:

Pr. Micle Ioan | 0744627521, pentru localitățile Giungi și Rătești;
Pr. Biro Ioan | 0720250524, pentru localitatea Hurezu Mare;
Pr. Cosma Dionisie | 0745131897, pentru localitatea Socond;
Protopopiatul Ortodox Român Carei | 0727335808, Pr. Mocan Florian Ioan.

Foto credit: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente