Episcopia Maramureşului l-a proclamat pe Sf. Mc. Dimitrie ocrotitor al municipiului Carei

„Dăm de știre tuturor – credincioșilor, parohiilor, mănăstirilor și schiturilor, precum și autorităților municipiului Carei și tuturor instituțiilor locale – că, de acum și până în veac, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, care a trăit și mărturisit pe Hristos cu prețul vieții, în veacul al IV-lea al Europei creștine, va fi ocrotitorul municipiului Carei”, se menţionează în documentul emis de Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, citit marţi la Sfânta Liturghie oficiată în catedrala din Carei.

Hotărârea de a-l proclama pe Sfântul Mucenic Dimitrie ca ocrotitor al municipiului a fost adoptată în ședința Permanenței Consiliului Eparhial din 13 octombrie 2021.

Marţi, în ziua hramului catedralei, Liturghia de la Carei a fost oficiată de cei doi ierarhi ai eparhiei. Preasfinţitul Părinte Iustin a vorbit despre învăţăturile duhovniceşti pe care le putem deprinde din viaţa sfântului Dimitrie. „El este model pentru demnitarii creştini, este model pentru creştini şi, mai ales, pentru tinerii creştini”, a spus PS Iustin.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de Grupul Psaltic „Theologos”, dirijat de Arhid. Prof. Adrian Dobreanu şi Florian Voisa.

Foto credit: Episcopia Maramureşului şi Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente