Episcopia Italiei şi Asociația Medici fără frontiere iniţiază o campanie de informare privind Covid-19

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei a semnat un protocol de colaborare cu Asociația Medici fără frontiere  – Italia pentru a reduce efectele negative ale pandemiei de coronavirus. Proiectul are ca scop principal informarea privind noul virus care a făcut sute de mii de victime la nivel mondial.

În cadrul protocolui de colaborare va fi organizat un curs online gratuit destinat tuturor celor interesați de subiectul pandemiei, dar mai ales celor care lucrează cu grupuri de persoane.

Cursul va avea trei module cu o durată de 1h30/întâlnire

Cele două instituții vor distribui materiale informative despre Covid-19 având în vedere prevenirea, simptomele, posibile tratamente etc. Prin implicarea eparhiei, pliantele vor fi disponibile și în limba română.

„Proiectul se va desfășura pe tot cuprinsul episcopiei noastre, dând posibilitatea preoților și credincioșilor din toate parohiile să fie informați cu privire la toate aspectele legate de criza pandemică în care ne aflăm”, se menţionează pe site-ul eparhiei.

Medici fără frontiere este o organizație umanitară independentă internațională din domeniul medical care acordă asistență de urgență persoanelor afectate de conflicte armate, epidemii, dezastre naturale și de lipsa îngrijirilor medicale.

În 1999 Organizaţia Medici fără frontiere a primit premiul Nobel pentru pace.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente