Episcopia Huşilor a făcut fericiți de 1 iunie mai mulți copii. Cum arată noile lor case

Episcopia Hușilor a făcut fericiți de ziua lor mai mulți copii care de acum înainte vor locui în case noi. Cheile a trei locuințe le-au fost înmânate beneficiarilor de Preasfințitul Părinte Ignatie.

Acțiunea face parte din Proiectul eparhial „Bucuria e acasă” care este dedicat familiilor cu mulţi copii sau care se află în situaţii delicate din punct de vedere material. Proiectul constă în construirea unor case, dotate cu toate cele necesare (utilităţi, mobilier, aparate de uz casnic, veselă şi haine), oferite la cheie acestor familii.

Până în prezent au fost finalizate trei locuinţe, iar alte trei fiind în construcţie, a spus luni după slujba de sfinţire Episcopul Ignatie.

Ierarhul a prezentat şi semnificaţia cuvintelor „casă” şi „acasă”.

„În Scriptură, termenul de «casă» este conotat cu cel de «familie». Casa este cea care exprimă familia, căldura, protecţia, dragostea şi, mai presus de toate, locul în care învăţăm să Îl iubim pe Dumnezeu. Substantivul «acasă» are, pentru fiecare dintre noi, o semnificaţie extraordinar de puternică”.

„Acasă întotdeauna te întorci, şi nu pleci niciodată. Este mult mai intens impactul întoarcerii acasă, la modul cât se poate de fizic, dar în acelaşi timp, niciodată nu poţi să spui că pleci de acasă. Este în tine, în inima ta”, a subliniat Părintele Episcop.

Prima casă se află în localitatea Grăjdeni, comuna Fruntişeni, Protopopiatul Bârlad. Beneficiarii acestei locuinţe sunt o familie cu trei copii a căror casă fusese mistuită de flăcări în vara anului 2018.

A doua casă se află în localitatea Bulboaca, Parohia Zizinca, Protopopiatul Vaslui. Tânărul Marius, orfan de mamă de la vârsta de trei ani, avea să îşi piardă şi tatăl în incendiul din 2018 care le-a mistuit casa.

A treia casă este dedicată unor şase copii care au primit-o complet utilată şi mobilată.

Foto credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente