Episcopia Devei a inaugurat la Săulești o casă de tip familial închinată Maicii Domnului

Episcopia Devei și Hunedoarei a inaugurat luni, 22 iunie 2020, Casa de tip familial pentru copii din localitatea Săulești, pusă sub ocrotirea Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului.

O construcție aflată în ruină a fost renovată și extinsă în 2 ani și 4 luni. Prin eforturile părintelui Sebastian Vândălac a devenit în prezent cămin primitor pentru 12 copii.

Așezământul a fost sfințit luni de Episcopul Gurie al Devei și Hundeoarei.

Preasfințitul Părinte Gurie a mulțumit autorităților locale și județene, precum și tuturor celor care și-au adus aportul la înfăptuirea acestui proiect „de suflet” pentru Episcopia Devei și Hunedoarei.

Toți cei care au susținut lucrările, au fost distinși de ierarhul hunedorean cu distincții și gramate de mulțumire, informează Eparhia pe site-ul oficial.

Casa de tip familial este destinată copiilor cu vârsta de peste şapte ani care provin din familii cu probleme sociale şi aflate în dificultate financiară, copiilor orfani sau abandonaţi.

Centrul nu se limitează la a-i creşte şi educa pe copii până la majorat.

„Ne propunem să avem grijă de aceşti copii până ajung ‹pe picioarele lor›”, a declarat în presa locală Pr. Sebastian Vândălac.

„Pe cei care doresc sa urmeze o facultate – îi sprijinim, celor care doresc să muncească – le găsim un loc de muncă. Vrem să le facem o nuntă şi să-i ajutăm să aibă o locuinţă. Adică lucruri cu finalitate, ca pentru copiii noştri. Şi ne mai propunem ceva: să ne rugăm cu ei şi pentru ei”.

Costurile pentru funcţionarea centrului provin, în cea mai mare parte, din donaţii și sunt administrate de Fundaţia ,,Alături de tine”.

Foto credit: Episcopia Devei și Huneodarei

Comentarii Facebook


Știri recente