Episcopia Covasnei sprijină persoanele afectate de inundaţii: „În faţa necazului fiecare întinde o mână aproapelui”  

Încă din prima zi a inundaţiilor care au afectat localităţile Băcel şi Lunca Mărcuş, reprezentanţii Episcopiei Covasnei şi Harghitei au fost alături de persoanele afectate de viitură cărora le-au fost oferite alimente, articole de îmbrăcăminte şi apă potabilă.

„În faţa necazului fiecare întinde o mână aproapelui” a spus părintele Cristian Cristinoi, consilier pe probleme sociale în cadrul Eparhiei Covasnei şi Harghitei, făcând referire la mobilizarea clerului şi a credincioşilor din Episcopie în faţa acestei calamităţi.

„Noi i-am sprijinit din prima clipă aducându-le apă potabilă, alimente, conserve, pâine, articole de îmbrăcăminte”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica părintele Cristian Cristinoi despre prima măsură luată de eparhie în ceea ce priveşte sprijinul acordat persoanelor afectate de inundaţie.

În primă fază, Episcopia Covasnei a oferit apă şi alimente sinistraţilor. Foto credit: Episcopia Covasnei şi Harghitei

„Suferinţa lor cu greu o poate alina cineva”

În dimineața zilei de sâmbătă, 30 iunie, s-a creat o breşă în digul râului Tărlung din județul Covasna, astfel că localităţile Băcel şi Lunca Mărcuş au fost afectate de revărsarea apelor.

„În Parohia Băcel sunt 50 case afectate şi un număr de 122 persoane care au suferit de pe urma inundaţiilor, iar în Lunca Mărcuş au fost avariate aproximativ 17 gospodării”, a transmis părintele Cristian.

Apa care atins pe alocuri şi doi metri înălţime a produs pagube grave în cele două localităţi covăsnene.

„Deşi le suntem alături cu tot ceea ce putem, suferinţa lor cu greu o poate alina cineva. Truda de o viaţă a multor oameni a dispărut într-o clipă”, a spus părintele Cristian care a anunţat că Episcopia se va implica în reconstruirea caselor avariate sau distruse ajutând cu materiale de construcţie necesare în remedierea pagubelor cauzate de furia apelor.

Colectă în Episcopia Covasnei

În prezent a fost constituită o comisie în cadrul Eparhiei pentru evaluarea pagubelor, iar Preasfinţitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, a dispus oranizarea unei colecte în toate parohiile pentru ajutorarea celor afectaţi de inundaţii.

Colecta se va încheia în data de 22 iulie, iar credincioşii sunt îndemnaţi să sprijine atât financiar, dar şi prin donaţii constând în alimente şi articole de îmbrăcăminte.

Foto credit: Episcopia Covasnei şi Harghitei

Comentarii Facebook


Știri recente