Episcopia Covasnei și Harghitei a trimis 45 de tone de ajutoare umanitare în Ucraina

Episcopia Covasnei şi Harghitei a organizat o colectă de ajutoare umanitare pentru persoanele aflate în zonele de conflict. Parohiile au strâns alimente, fructe, apă îmbuteliată și produse de igienă în valoare de 107.000 lei.

Produsele au fost transportate la Vama Siret prin grija sponsorilor și a protopopilor de Miercurea-Ciuc şi de Călimani. La vamă au fost predate către doi preoţi din Ucraina, Părintele Nicolae Popescu din Kiev şi Părintele Dimitrie Popescu din Cernăuţi.

Colecta a fost realizată prin implicarea parohiilor din Sfântu Gheorghe și Întorsura Buzăului, precum și a parohiilor Bilbor, Topliţa II şi VI, Topliţa-Călimănel, Topliţa-Vale, Platoneşti şi Tulgheş (Protopopiatul Călimani), şi a Parohiei Bălan din Protopopiatul Miercurea Ciuc

Cea mai implicată în acțiunile de sprijin a fost Parohia Vâlcele din Protopopiatul Sfântu Gheorghe, care a organizat pe cont propriu alte colecte şi a transportat în cinci rânduri alimente, apă, fructe şi produse de primă necesitate la vămile Siret, Sighet şi Isaccea.

O mare parte din ajutoarele trimise de Părintele Vasile Antornie Tămaș, parohul din Vâlcele, a ajuns la românii din Ucraina.

Parohul din Vâlcele alături de o parte din sponsori și voluntari. Sursa foto: Agerpres

Parohia Vâlcele are în grijă şase refugiaţi permanenţi, iar pentru alţii a intermediat locuri de cazare şi servirea mesei.

„Pe cuprinsul eparhiei noastre sunt prevăzute locuri de cazare şi servirea mesei pentru refugiaţi”, a declarat Părintele Cristian Cristinoi, consilier la Sectorul Social al Episcopiei Covasnei și Harghitei.

Numărul de locuri poate fi adaptat în funcție de necesități, a adăugat părintele consilier.

Foto credit: Agerpres

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente