Episcopia Canadei vrea să înfiinţeze o şcoală virtuală de religie

La întâlnirea Episcopului Ioan Casian cu preoții și coordonatorii Școlilor Duminicale din cele trei protopopiate ale Episcopiei Canadei, a fost propusă înfiinţarea unei școli virtuale de religie sub egida Eparhiei.

Evenimentul a avut loc în perioada 22-23 februarie 2021.

„Anul acesta este Anul omagial al pastorației românilor din afara României în Patriarhia Română, iar tocmai acum noi toți suntem chemați să acordăm o atenție deosebită  modului de abordare a educației religioase și sădirii valorilor creștin ortodoxe în diaspora”, a subliniat Episcopul Ortodox Român al Canadei la începutul întrunirii.

Alte obiective discutate:

  • A fost propusă utilizarea unor platforme on-line care pot oferi tinerilor și copiilor posibilitatea de a învăța prin joc și imagine fără să fie neglijată, când reglementările sanitare o permit, reîntoarcerea la școala de la și din Biserică.
  • A fost abordată problema armonizării și clarificării programei școlilor duminicale din Episcopia Ortodoxă Română a Canadei plecând de la parohiile care au o bogată experiență în domeniul educației religioase și extinderea ei la cele aflate la început de drum.
  • În loc de concursul tip Olimpiadă, ca o alternativă viabilă pentru anul acesta, a fost discutată propunerea de a organiza o gală-concurs anual sau un proiect anual de grup care să-i ajute pe participanți să dobândească informații despre limbă și credință utilizând și informații din mediul on-line, dar încurajând lucrul în echipă.

Educația religioasă a tinerei generații este o prioritate și o preocupare continuă a Episcopiei Ortodoxe Române a Canadei.

În acest sens, vor avea loc alte întâlniri de lucru în săptămânile viitoare şi va fi constituit un grup de lucru care să lucreze pe tema educației religioase și a pastorației tinerilor.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro. 

Comentarii Facebook


Știri recente