Episcopia Basarabiei de Sud donează 150.000 de lei moldovenești spitalelor din regiune

Prin intermediul protopopiatelor locale, spitalele din localitățile Ștefan Vodă și Căușeni au primit 100.000, respectiv 50.000 de lei moldovenești cu care pot achiziționa echipament de protecție și alte dotări necesare în pandemia de Covid-19.

Preoții din Protopopiatul Căușeni au donat și echipament de protecție Spitalului Raional „Ana și Alexandru” din localitate: 40 de seturi de echipamente medicale de primă necesitate pentru protecția personalului medical, cărți de rugăciune și produse de necesitate.

Cu această ocazie, Părintele Episcop Veniamin a amintit despre lucrarea vindecătoare a sfinților și despre responsabilitatea creștinilor de a-i ajuta pe cei care au nevoie de sprijin.

După ce a mulțumit personalului medical, ierarhul și-a exprimat preocuparea pentru situația din orașul Ștefan Vodă, unde sunt multe cazuri de infectare. Episcopia, prin Protopopiatul Ștefan Vodă, a donat Spitalului Raional Ștefan Vodă suma de 100.000 de lei moldovenești.

Spitalele vor folosi banii pentru a cumpăra echipament suplimentar, termometre, dezinfectanți, măști, mănuși, dar și medicamente pentru persoanele vulnerabile și bolnave.

Preasfințitul Părinte Veniamin a mai transmis un cuvânt de speranță și de încurajare și L-a rugat pe Dumnezeu să-i ocrotească pe lucrătorii medicali și să-i răsplătească pe binefăcătorii care au făcut posibile donațiile în bani ale Episcopiei.

În aceeași zi a avut loc o procesiune cu moaștele Sf. Mare Mucenic Pantelimon, Vindecătorul de boli, care se păstrează în biserica din Cahul ce îi poartă numele. Procesiunea a trecut, cu scurte popasuri de rugăciune, dar fără prezența credincioșilor, prin orașele Cahul, Cantemir, Leova, Cimislia, Anenii Noi, Căușeni și Ștefan Vodă.

La fiecare oprire, Preasfințitul Părinte Episcop a rostit o ectenie și rugăciunea specială pentru încetarea noii epidemii, rugându-l pe Sfântul Mare Mucenic Pantelimon să-i ocrotească atât pe bolnavi și pe medicii care-i îngrijesc, cât și pe cei sănătoși din întreaga țară.

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente