Epidemiologul Vasile Ţurcan, decorat de Episcopul de Bălţi

Preasfinţitul Părinte Antonie a oferit luni medicului epidemiolog Vasile Ţurcan „Crucea Bălţeană”, cea mai înaltă distincţie a Episcopiei de Bălţi pentru laici. Crucea i-a fost acordată pentru „contribuţia domniei sale la dezvoltarea ştiinţei medicale”, dar şi pentru şi „calităţile sale de om, patriot şi creştin”, anunţă eparhia. 

Ceremonia a fost organizată cu prilejul vizitei efectuate de ierarh la Spitalul de Psihiatrie din Bălţi.

Preasfinţia Sa a mulţumit cadrelor medicale pentru jertfa şi efortul depuse în salvarea vieţilor omeneşti, în contextul pandemic actual. Ierarhul i-a asigurat de rugăciunile clericilor Episcopiei de Bălţi.

Vasile Ţurcan este un renumit medic epidemiolog, doctor în medicină şi autor a peste 150 de publicaţii ştiinţifice. Este autor a 147 de invenţii în domeniul epidemiologiei, distins cu medalii de aur şi cu diplome de gradul 1 şi 2. Deţine titlul onorific „Cel mai bun raţionalizator al anului în R. Moldova” (anii 2014 – 2017) şi Certificatul de Înaltă Apreciere a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Este „Om Emerit al R. Moldova” din anul 1996.

Foto credit: Episcopia de Bălţi

Comentarii Facebook


Știri recente

25 de citate pro-viață de la Patriarhul Daniel

În preajma Bunei Vestiri, când sărbătorim Întruparea Mântuitorului în pântecele Fecioarei Maria și participăm la marșurile pentru viață organizate în numeroase localități din România și Republica Moldova, Basilica.ro prezintă 25 de citate pro-viață de la…